Kuře Vindaloo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 lžíce cukr
5 stroužků česnek
3 ks cibule
4 ks rajče
10 ml jablečný ocet
2 lžičky čerstvý zázvor
1 kg kuřecí maso
2 lžíce mletá kurkuma
1 lžíce černé hořčičné semínko
5 ks silně pálivá chilli paprička
podle potřeby
olej
vývar z hovězích kostí
podle chuti
sůl
směs
1 lžička koriandr
1 lžička kardamon
0 lžiček mletá skořice
2 lžíce římský kmín
1 lžička mletý hřebíček
1 lžíce mletý černý pepř
na ozdobu
5 ks lístky kari

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a naložíme do rozemleté směsi koření - hřebíčku, kardamonu, koriandru, skořice, černého pepře a římského kmínu. Mezitím nakrájíme středně velké cibule, velká rajčata a chilli papričky společně s česnekem.

  2. Po asi dvou hodinách rozpálíme olej na pánvi, přidáme hořčičné semínko, které zlehka orestujeme a poté přidáme do rozpálené pánve kuřecí maso, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě šťávu.

  3. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, lžíci cukru, dvě polévkové lžíce kurkumy, jablečný ocet a podlijeme hovězím vývarem a dusíme alespoň půl hodiny. Chilli papričky je možné zaměnit za půl lžíce kayenského pepře. Ti co mají rádi hodně ostré, doporučuji stejné množství, ale koření Habanero. Pro dochucení dále použijeme cukr, sůl, popřípadě trochu jablečného octa a nezapomeneme ještě krátce povařit. Při odstavení z plotny dozdobíme nakrájenými lístky kari koření.

  4. Kuře Vindaloo doporučuji podávat s rýží a větším množstvím tekutin. Omáčka Vindaloo by měla být hustá, typické vůně po orientálním koření a ostré pálivé chuti.

  5. Recept na vývar z hovězích kostí: Omyté kosti vložíme do vhodného nádoby, zalijeme studenou vodu, uvedeme do varu a necháme na minimálním plameni, mírně osolíme, přidáme celý pepř, cibuli a pozvolna vaříme (táhneme) nejméně 2 - 3 hodiny.

  6. Hotový vývar procedíme hustým cedníkem a používáme k přípravě hnědých polévek i různých pokrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!