Kuře v hořčičné omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžička tymián
2 lžíce med
100 ml bílé víno
250 ml smetana ke šlehání
4 lžíce dijonská hořčice
1 kg kuřecí horní stehna
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
8 ks brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno a česnek nasekáme nadrobno. Brambory odrhneme a větší raději pokrájíme.

  2. Kuřecí horní stehna (můžeme použít i paličky) z obou stran osolíme, opepříme a dozlatova opečeme na rozpáleném másle. Stehna odložíme stranou a na výpeku (Kdyby kuřecí kůže pustila moc tuku, trochu ho slijeme.) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli.

  3. Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět a poté zalijeme vínem. Počkáme, až se víno odpaří, osolíme a opepříme, vmícháme smetanu, hořčici, med, tymián nebo rozmarýn a odrhnuté brambory. Přiklopíme a 10 minut dusíme na mírném plameni. Potom přidáme kuřecí stehna a pod pokličkou vaříme dalších asi 20 minut, až jsou maso i brambory měkké.

  4. Kuře v hořčičné omáčce podáváme s uvařenými bramborami k obědu nebo večeři. Klidně můžeme vynechat brambory a kuře podávat s rýží - k husté smetanovo-hořčičné omáčce se báječně hodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!