Kuře v corn flakes recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 dl voda
1 balíček grilovací koření
2 lžíce rostlinný olej
2 kostky houbový bujon
1 ks kuře (1,3 - 1,5kg)
250 g kukuřičné lupínky (nestlé)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře připravíme k pečení. Neosušíme jen jej rozporcujeme na klasické čtvrtky. Oblíbené grilovací koření smícháme s olejem, čtvrtky do směsi ponoříme a opakovaně promneme. Necháme při pokojové teplotě aspoň 20 min

  2. Do větší mísy nasypeme všechny lupínky. Ponoříme do nich čtvrtky a opakovaně promícháme. Počkáme asi 10 minut. Pak čtvrtky vyjmeme a necháme odležet

  3. Fritézu rozpálíme na 180°C, vkládáme čtvrtky. Lupínky za krátkou dobu dostanou tmavěhnědězlatavou barvu. Pak je vyjmeme a odložíme na savý papír do tepla. Maso by však mělo být hotovo

  4. Dvě kostky houbového bujónu rozpustíme a povaříme, přidáme zbylé lupínky z obalování čtvrtek a asi 1 - 2 minuty provaříme

  5. Servírujeme kuřecí čtvrtky, přílohu doporučuji americké brambory s míchanou zeleninou, avšak bez dresinku. Přeléváme rozvařenýma lupínky v bujonu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!