Kuře s hořčičnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 kg kuře
3 lžíce rostlinný olej
omáčka
1 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce hladká mouka
400 ml zakysaná smetana
200 g kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře zbavíme vnitřností, umyjeme, potřeme rozdrceným česnekem smíchaným se solí a rozpracujeme na menší kousky.

  2. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme očištěnou a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu a chvilku podusíme. Podlijeme vodou, vložíme kuře, osolíme a dusíme doměkka. Podušené kousky kuřete vyndáme, přidáme lžíci hořčice a zeleninu s rozvařenou šťávou rozmixujeme. Přidáme smetanu rozmíchanou s moukou. Omáčku převaříme a přidáme kousky kuřete.

  3. Kuře s hořčičnou omáčkou podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem. Do hořčičné omáčky se chuťově výborně hodí čerstvé bylinky jako mateřídouška nebo tymián.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!