Kuře Řeka Zorbase recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 sklenka koňak
2 velká cibule
2 dl sladká smetana
0.5 lžičky sardelová pasta
1 hrst hroznové víno
1 hrst neloupané mandle
1 lžíce pikantní hořčice
6 ks velké žampiony
1 ks kuře (cca 1,5kg)
4 lžičky kořenící směs Gyros

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře nasekáme na porce a potřeme směsí, kterou jsme připravili smícháním oleje s hořčicí a sardelovou pastou, kořenící směsí Gyros a najemno nastrouhané cibule, mírně osolíme a vložíme do pekáčku.

  2. Připravené kuře vložíme do rozpálené trouby a mírně podlijeme vodou, upečeme za stálého přelévání doměkka, přidáme koňak, na polovinu překrájené žampiony, posekané mandle a hroznové víno. To vše necháme 20 minut podusit a přilijeme smetanu, chvíli ještě povaříme.

  3. Kuře Řeka Zorbase podáváme s těstovinami nebo dušenou rýží a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!