Kuře plněné zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
1 ks kuře
grilovací koření
250 g kysané zelí
2 ks cibule (malá)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Pak do něj vpracujeme grilovací koření, sůl a vytvoříme placku a necháme ji v lednici ztuhnout. Kuře očistíme, zbavíme zbytků po brcích a chmýří, omyjeme a osušíme. Připravené kuře lehce potřeme olejem a důkladně okořeníme grilovacím kořením. Ztuhlé ochucené máslo vytáhneme z lednice, nakrájíme na hranolky, které vsuneme kuřeti pod kůži - kde jen to bude možné

  2. Takto připravené kuře necháme do druhého dne uležet. Pokud nemáme čas, není třeba. Troubu předehřejeme na 160 °C

  3. Cibuli si očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí půlkolečka. Půlkolečka cibule smícháme se zelím. Kuře důkladně prosolíme. Zelnou nádivkou napěchujeme dutinu kuřete a sešijeme nebo zpevníme pomocí kovových jehel

  4. Očistíme si druhou cibuli a taktéž ji nakrájíme na půlkolečka. Na plotně rozehřejeme pekáček s trochou oleje. Vložíme kuře a pokud možno ze všech stran je osmahneme, aby se maso zatáhlo. Pak kuře vyjmeme, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Do cibule vložíme kuře plněné zelím a pekáček vložíme do předehřáté trouby

  5. Kuře pečeme v troubě asi 90 minut. Podle potřeby přeléváme, aby se vypekla kůrčička

  6. Upečené kuře plněné zelím naporcujeme. Na talíř servírujeme porci kuřete, zelnou nádivku a hranolky nebo brambory. Přeléváme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!