Kuře pejcharka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rajče
1 ks kuře
1 ks zelená paprika
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks žlutá nebo červená paprika
podle chuti
sůl
bobkový list
provensálské koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata i papriku omyjeme. Rajčata nakrájíme na plátky (lze použít i cherry rajčátka), papriku zbavenou semínek nakrájíme na nudličky.

  2. Naporcované, omyté a osušené kuře vložíme do pekáče. Poklademe paprikou, plátky rajčat a přidáme několik bobkových listů. Okoření celým pepřem, solí a jemně posypeme provensálským kořením. Vše zalijeme šlehačkou.

  3. Kuře pejcharka pečeme ve vyhřáté troubě, dokud není maso dost měkké. Přílohu volíme podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!