Kuře paní Revírníkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
máslo
1-2 špetky tymián
rozmarýn
1 ks kuře
8 kuliček jalovec
2 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
6 kuliček celý černý pepř
1 dl bílé víno na podlití
horká voda na podlití
na potření
sůl
0.5 lžičky grilovací koření
1 lžička kari koření
nádivka
1-2 ks vejce
2 ks rohlíky
0.5 dl bílé víno
2 lžíce sekaná petrželka
1 hrst sušené houby
1 lžíce rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Houby si předem spaříme a necháme namočit, aby nabobtnaly.

  2. Kuře podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Část slaniny nakrájíme na špalíčky a kuře na prsou a stehnech protkneme. Zbytek slaniny nakrájíme na plátky a rozložíme je do pekáče, kde budeme kuře péct.

  3. Smícháme si kari a grilovací koření a kuře touto směsí potřeme. Pak jej ještě osolíme.

  4. Připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme je ve víně nabobtnat. Pak je přelijeme rozšlehanými vejci, přidáme petrželku, máslo a houby. Vše promícháme a necháme asi 20 minut odstát. Pokud je nádivka řídká, přidáme strouhanku.

  5. Břišní dutinu a volátku naplníme připravenou nádivkou uzavřeme a položíme do pekáčku na slaninu. Vše okořeníme jalovcem, bobkovými listy, pepřem, novým kořením, posypeme tymiánem a rozmarýnem a podlijeme vínem. Kuře přiklopíme druhým dílem pekáče a pečeme v předehřáté troubě.

  6. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou.

  7. Měkké kuře pak odklopíme, pokapeme je lžící másla a necháme zčervenat. Vyjmeme celá koření.

  8. Porce podáváme se šťouchanými brambory nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!