Kuře nebo vepřové po indicku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 2 ks cibule 1 ks jablko 1 ks kuře 4 ks hřebíček 2 lžíce hladká mouka 2 lžíce strouhaný kokos 1 lžička kari koření 2 dl sladká smetana 1 kostka masový bujon podle potřeby olej podle chuti sůl
Postup Kuře nebo vepřové po indicku recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuře nebo kousky vepřového masa, nejlépe z plece, osolíme. Zeleninu a jablko očistíme, česnek prolisujeme, jablko nastrouháme.
Maso vložíme do pánve na česnek zpěněný na oleji. Mírně podlijeme, přidáme lžičku kari koření, 2 lžíce kokosu a celou oloupanou cibuli. Maso dusíme za občasného podlití doměkka. Cibuli vyjmeme a vyhodíme. Pokud jsme použili kuře vyjmeme jej, maso obereme od kosti a dokončíme omáčku. Pokud jsme vařili z kostek vepřového pokračujeme rovnou dokončením omáčky.
Do omáčky přidáme vodu na přiměřené množství a přivedeme k varu. Vhodíme bujonovou kostku. Ve 12 % smetaně dobře rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky a omáčku zahustíme. Krátce povaříme a do téměř hotové omáčky vmícháme nastrouhané jablko. Vzápětí odstavíme, omáčku s jablkem již nevaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme a byla-li z kuřete, vložíme obrané maso.
Kuře nebo vepřové po indicku podáváme nejlépe s rýží.