Kuře nebo vepřové po indicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
2 ks cibule
1 ks jablko
1 ks kuře
4 ks hřebíček
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce strouhaný kokos
1 lžička kari koření
2 dl sladká smetana
1 kostka masový bujon
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře nebo kousky vepřového masa, nejlépe z plece, osolíme. Zeleninu a jablko očistíme, česnek prolisujeme, jablko nastrouháme.

  2. Maso vložíme do pánve na česnek zpěněný na oleji. Mírně podlijeme, přidáme lžičku kari koření, 2 lžíce kokosu a celou oloupanou cibuli. Maso dusíme za občasného podlití doměkka. Cibuli vyjmeme a vyhodíme. Pokud jsme použili kuře vyjmeme jej, maso obereme od kosti a dokončíme omáčku. Pokud jsme vařili z kostek vepřového pokračujeme rovnou dokončením omáčky.

  3. Do omáčky přidáme vodu na přiměřené množství a přivedeme k varu. Vhodíme bujonovou kostku. Ve 12 % smetaně dobře rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky a omáčku zahustíme. Krátce povaříme a do téměř hotové omáčky vmícháme nastrouhané jablko. Vzápětí odstavíme, omáčku s jablkem již nevaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme a byla-li z kuřete, vložíme obrané maso.

  4. Kuře nebo vepřové po indicku podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!