Kuře na rozmarýnu s bílými hříbky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
podravka
1 ks velká cibule
hladká mouka
citronová šťáva
sušený rozmarýn
4 ks kuřecí čtvrtky
250 g sterilované bílé hříbky

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vložíme 4 kuřecí čtvrtky, posolíme je, zakapeme citronovou šťávou z 1 citronu a posypeme sušeným rozdrceným rozmarýnem. Necháme nejméně 2 hodiny rozležet

  2. Potom na každou čtvrtku kuřete vložíme slabý plátek másla, zasypeme vše na silnější půlkolečka nakrájenou cibulí, podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby na 1/2 hodiny dusit. Po 1/2 hodině přidáme sterilované bílé hříbky (můžeme použít i žampiony) a dusíme skoro doměkka. Pak kuřecí čtvrtky odkryjeme a dopečeme dozlatova

  3. Maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a provaříme. Dochutíme podravkou, popřípadě přidáme citronovou šťávu dle chuti

  4. Kuře na rozmarýnu s bílými hříbky podáváme a bramborovou kaší nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!