Kuře na medu s hruškou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
hřebíček
2-3 ks hruška
celý kmín
500 g kuřecí prsní řízek
omáčka
máslo
250 g med
mletá skořice
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky odblaníme, omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, na max. 1,5 cm silné plátky, uložíme do pekáčku nebí pečící misky. Osolíme, okmínujeme, přidáme cca 5 ks hřebíčku, poklademe plátky másla a dáme do trouby. Kuřecí pečeme cca 30 minut.

  2. Připravíme si polevu: Med rozehřejeme na troše másla, přidáme špetku skořice a bílého pepře.

  3. Pokud budeme přidávat čerstvé hrušky, tak je oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce k medu až do změknutí. Můžeme použít také hrušky konzervované. Ty není třeba vařit, ale omyjeme je, abychom je zbavili nálevu z kompotu.

  4. Když je kuře téměř hotové, slijeme z něj většinu vypečené šťávy, kolem něj poklademe hrušky a maso zalijeme hustou omáčkou z medu. Prudce dopečeme. Můžeme i s funkcí gril.

  5. Kuře na medu s hruškou podáváme s bramborovými kroketami, rýží nebo bílým osmahnutým toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!