Kuře na cmundě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks kuře
3 ks houska
5-6 ks větší brambory
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
cibule
kmín
vegeta
pepř
podle potřeby
mléko
sádlo
uzená slanina

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a 2 vejci. Vznikne bramborákové těsto (bez mouky).

  2. V druhé míse nakropíme na kousky pokrájené housky mlékem.

  3. Na pánev dáme trochu sádla a na kostky pokrájenou uzenou slaninu, promícháme a zpěníme na ní cibulku. Navlhčené housky promícháme se 2 vejci, přidáme vegetu a přidáme osmaženou slaninu s cibulí. Potom smícháme bramborákovou směs a směs z housek dohromady. Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme na něj připravenou směs. Kuře rozpůlíme, osolíme a vložíme do směsi na pekáč kůží dolů a trošku ho do ní vtlačíme. Přikryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Když je maso téměř měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do křupava.

  4. Kuře na cmundě podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!