Kuře na červeném po myslivecku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
2 špetky majoránka
1 špetka tymián
1 ks kuře
200 g houby
2 lístky bobkový list
200 ml červené víno
4 ks menší cibule
2 lžíce hladká mouka
0-1 lžička mletý bílý pepř
1 ks červená paprika
4 lžíce mražený hrášek
2 lžíce ostrý kečup
0.5 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a rozdělíme na čtyři porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a směs vetřeme do kuřete. Rozpálíme olej a porce obaleného kuřete osmažíme. Pak kuře vyjmeme.

  2. Ve výpeku zpěníme na kolečka nakrájené cibule, vmícháme kečup a mletou papriku. Smažíme, až se tuk začne oddělovat, a zastříkneme vodou. K základu vrátíme kuře, přidáme koření, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Houby i papriku očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Rozpálíme 2 lžíce oleje a houby s paprikou orestujeme. Přidáme hrášek a promícháme. Směs přidáme ke kuřeti, podle chuti osolíme a ještě 5 minut podusíme.

  4. Rozehřejeme troubu a vložíme do ní připravené kuře. Nepřikryté necháme 15 minut na 220 °C péct do zezlátnutí.

  5. Vhodnou přílohou ke kuřeti na červeném po myslivecku jsou opečené brambory sypané petrželkou a čerstvý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!