Kuře na červeném po myslivecku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 lžic olej sůl 2 špetky majoránka 1 špetka tymián 1 ks kuře 200 g houby 2 lístky bobkový list 200 ml červené víno 4 ks menší cibule 2 lžíce hladká mouka 0-1 lžička mletý bílý pepř 1 ks červená paprika 4 lžíce mražený hrášek 2 lžíce ostrý kečup 0.5 lžičky mletá pálivá paprika
Postup Kuře na červeném po myslivecku recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme a rozdělíme na čtyři porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a směs vetřeme do kuřete. Rozpálíme olej a porce obaleného kuřete osmažíme. Pak kuře vyjmeme.
Ve výpeku zpěníme na kolečka nakrájené cibule, vmícháme kečup a mletou papriku. Smažíme, až se tuk začne oddělovat, a zastříkneme vodou. K základu vrátíme kuře, přidáme koření, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka.
Houby i papriku očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Rozpálíme 2 lžíce oleje a houby s paprikou orestujeme. Přidáme hrášek a promícháme. Směs přidáme ke kuřeti, podle chuti osolíme a ještě 5 minut podusíme.
Rozehřejeme troubu a vložíme do ní připravené kuře. Nepřikryté necháme 15 minut na 220 °C péct do zezlátnutí.
Vhodnou přílohou ke kuřeti na červeném po myslivecku jsou opečené brambory sypané petrželkou a čerstvý zeleninový salát.