Kuře a la kachna 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sádlo
1 ks kuře
voda na podlití
2 ks chlebová patka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře podle potřeby očistíme a zbavíme případných zbytků po peří. Pak jej omyjeme.

  2. Celé omyté kuře důkladně vevnitř osolíme, okmínujeme, vložíme patky chleba, sádlo a spíchneme grilovací jehlou nebo zašijeme. Kuře položíme na pekáč hřbetem vzhůru. Opět osolíme a okmínujeme i na povrchu. Kuře podlijeme studenou vodou a pečeme zvolna a pomalu. Inu jako kachnu: zprvu přikryté, polévané vypečenou šťávou a nakonec dopečeme bez poklice do tmavě zlaté barvy.

  3. Kuře a la kachna samozřejmě servírujeme s bramborovým či houskovým knedlíkem a červeným zelím. Je ideální českou baštou i pro dietáře. Nebo pro podivíny, co tvrdí, že kachna nám škodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!