Kuličky z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
2 ks větší cibule
500 g mleté hovězí maso
1 lžička provensálské koření
2 plátky toastový chléb
drcený barevný pepř
150 g ovčí sýr
omáčka
sůl
1 lžíce bazalka
pepř
8 lžic ostrý kečup
6 ks střední rajče
na ozdobu
4 snítky čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Toastový chléb rozdrobíme. Ovčí sýr nakrájíme na stejně velké kostky. Rajčata rozkrojíme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostky.

  2. Uhněteme mleté maso s polovinou cibule, chlebem, vajíčkem a bylinkami. Směs ochutíme pepřem i solí a utvoříme 8 kuliček. Do středu každé kuličky zabalíme kostku ovčího sýru.

  3. Na rozehřátém oleji kuličky ze všech stran asi 10 minut opékáme. Pak je vyjmeme a ve výpeku orestujeme zbylou cibuli. Přidáme rajčata a podusíme. Omáčku podlijeme kečupem a ochutíme bazalkou, solí i pepřem. Omáčku prohřejeme a asi na 5 minut do ní vložíme uležet teplé masové kuličky.

  4. Zbytek kostek ovčího sýru nakrájíme na malé kostičky. Kuličky z mletého masa podáváme posypané kostičkami sýra a ozdobené snítkou bazalky. Jako přílohu zvolíme třeba těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!