Kulajda s hříbky a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžíce máslo 6 ks brambory 1 l voda 2 lístky bobkový list 1 hrst hříbky 1 kelímek kysaná smetana podle chuti 0 lžic ocet 0 lžiček kmín nové koření 4 kuličky celý pepř 1 lžíce čerstvý kopr podle potřeby 2 lžíce hladká mouka
Postup Kulajda s hříbky a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
V polévkovém hrnci rozpustíme máslo. Na másle osmažíme nakrájené houby, okmínujeme a po chvíli přidáme nakrájené brambory. Základ kulajdy zalijeme litrem vody a přidáme koření, bobkový list a vaříme asi 20 minut.
Smetanu promícháme s moukou, polévku zahustíme, mícháme a povaříme. Kulajdu s hříbky a smetanou dochutíme solí, nasekaným koprem a octem. Kdo chce polévku vylepšit vejcem, tak 3 minuty před koncem vaření do polévky vklepne vejce.
Kulajdu s hříbky a smetanou podáváme teplou s pečivem nebo čerstvým chlebem.