Kulajda s hříbky a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
6 ks brambory
1 l voda
2 lístky bobkový list
1 hrst hříbky
1 kelímek kysaná smetana
podle chuti
0 lžic ocet
0 lžiček kmín
nové koření
4 kuličky celý pepř
1 lžíce čerstvý kopr
podle potřeby
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.

  2. V polévkovém hrnci rozpustíme máslo. Na másle osmažíme nakrájené houby, okmínujeme a po chvíli přidáme nakrájené brambory. Základ kulajdy zalijeme litrem vody a přidáme koření, bobkový list a vaříme asi 20 minut.

  3. Smetanu promícháme s moukou, polévku zahustíme, mícháme a povaříme. Kulajdu s hříbky a smetanou dochutíme solí, nasekaným koprem a octem. Kdo chce polévku vylepšit vejcem, tak 3 minuty před koncem vaření do polévky vklepne vejce.

  4. Kulajdu s hříbky a smetanou podáváme teplou s pečivem nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!