Kulajda s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
5 ks brambory
1 ks cibule
400 g houby
1 kostka bujón
2-3 lžíce hladká mouka
3 dl zakysaná smetana
podle chuti
sůl
kmín
kopr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit asi litr vody, kterou osolíme teprve když začne vřít. V druhém hrnci povaříme 250ml s kostkou bujonu.

  2. Mezitím si oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Houby otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kostky nebo aspoň stejné kousky.

  3. Do vroucí vody dáme brambory, kmín, cibuli a houby. Necháme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, ve které rozmícháme mouku. Do základu přidáme vývar z bujonu a vše necháme provařit. Nakonec do polévky rozklepneme vejce.

  4. Nakonec polévku ochutíme koprem, pepřem a solí, případně vegetou.

  5. Hotovou polévku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!