Kukuřičné hřebínky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g cukr 1 špetka sůl 70 g máslo 0.5 ks žloutek 50 g hořká čokoláda 1 lžíce smetana ke šlehání 1 špetka perníkové koření 150 g kukuřičná strouhanka
Postup Kukuřičné hřebínky recept
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme třetinu másla, přisypeme polovinu kukuřičné strouhanky a za stálého míchání ji opatrně opražíme při střední teplotě dozlatova. Přesypeme ji do mísy, a když trochu prochladne, přisypeme k ní neopraženou strouhanku a promícháme. Přidáme zbylé změklé máslo, cukr, špetku soli a polovinu žloutku. Vypracujeme hladké těsto. Pokud se drobí, přidáme do něj ještě malý kousek másla. Těsto zabalíme do fólie a nechám asi 15 minut odpočinout.
Pak těsto rozválíme mezi 2 fóliemi na plát silný asi 2 mm a formičkou z něj vykrojíme hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut do medové barvy. Upečené hřebínky necháme vychladnout.
Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu. Přimícháme k ní vlažnou smetanu s perníkovým kořením, promícháme a dáme vychladnout, až směs zhoustne a podobá se pastě.
Vychladlé hřebínky slepíme po dvou připravenou náplní a necháme je ztuhnout.