Kukuřičné hřebínky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
1 špetka sůl
70 g máslo
0.5 ks žloutek
50 g hořká čokoláda
1 lžíce smetana ke šlehání
1 špetka perníkové koření
150 g kukuřičná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme třetinu másla, přisypeme polovinu kukuřičné strouhanky a za stálého míchání ji opatrně opražíme při střední teplotě dozlatova. Přesypeme ji do mísy, a když trochu prochladne, přisypeme k ní neopraženou strouhanku a promícháme. Přidáme zbylé změklé máslo, cukr, špetku soli a polovinu žloutku. Vypracujeme hladké těsto. Pokud se drobí, přidáme do něj ještě malý kousek másla. Těsto zabalíme do fólie a nechám asi 15 minut odpočinout.

  2. Pak těsto rozválíme mezi 2 fóliemi na plát silný asi 2 mm a formičkou z něj vykrojíme hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut do medové barvy. Upečené hřebínky necháme vychladnout.

  3. Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu. Přimícháme k ní vlažnou smetanu s perníkovým kořením, promícháme a dáme vychladnout, až směs zhoustne a podobá se pastě.

  4. Vychladlé hřebínky slepíme po dvou připravenou náplní a necháme je ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!