Kukuřičná polévka z Peru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2 lžíce máslo
2 sklenice mléko
3 ks cibule
10 ks kukuřice
5 sklenic kuřecí vývar
0.5 ks červená paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
1 hrst petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na másle opečeme nadrobno nakrájenou cibulku. Opékáme dozlatova, přidáme kukuřici (čerstvá, nejlíp máslová, případně ta z konzervy) a pořád mícháme. Přidáme máslo a rozšlehané vejce.

  2. Ke kukuřici můžeme přidat i půlku červené papriky nakrájené na kostky (kdo co má rád). Když se máslo rozpustí, přilijeme kuřecí vývar, dochutíme solí a pepřem a dovaříme do změknutí všech ingrediencí. Nakonec přidáme mléko. Pokud chceme získat krém, kukuřici (event. i papriku) rozvaříme a hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak přidáme smetanu nebo mléko a zamícháme.

  3. Na ozdobu posypeme kukuřičnou polévku z Peru nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!