Krůtí srdíčka na smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 0.5 ks máslo 2 ks cibule 1 kelímek smetana 3-5 kapek citron 4 kuličky nové koření 1-2 lžíce hladká mouka 200 g anglická slanina 1 špetka mletý černý pepř 1 kostka bujon 0.5 kg krůtí srdíčka podle potřeby vývar ze srdíček
Postup Krůtí srdíčka na smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě se solí, pepřem a novým kořením uvaříme krůtí srdíčka doměkka. Vývar ze srdíček slijeme a odložíme stranou. Ze srdíček odkrojíme roztřepenou část a zbytek nakrájíme na plátky. Slaninu v celku a cibuli nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nejprve cibuli. Po chvilce přidáme slaninu. Cibuli necháme zesklovatět a slaninu trochu osmahnout. Přidáme hladkou mouku a takto připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku zředíme částí vývaru, který jsme si odložili. Přidáme zhruba 1 naběračku a vznikne nám kašička, tu za stálého míchání necháme krátce projít varem.
Potom přidáme smetanu podle potřeby tak, aby vznikla hladká omáčka. Přidáme nakrájená krůtí srdíčka. Omáčku dochutíme - trochou bujonu, solí a pepřem. Omáčku se srdíčky necháme krátce provařit, aby se ztratila chuť mouky.
Krůtí srdíčka na smetaně podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.