Krůtí srdíčka na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
0.5 ks máslo
2 ks cibule
1 kelímek smetana
3-5 kapek citron
4 kuličky nové koření
1-2 lžíce hladká mouka
200 g anglická slanina
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka bujon
0.5 kg krůtí srdíčka
podle potřeby
vývar ze srdíček

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě se solí, pepřem a novým kořením uvaříme krůtí srdíčka doměkka. Vývar ze srdíček slijeme a odložíme stranou. Ze srdíček odkrojíme roztřepenou část a zbytek nakrájíme na plátky. Slaninu v celku a cibuli nakrájíme na kostičky.

  2. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nejprve cibuli. Po chvilce přidáme slaninu. Cibuli necháme zesklovatět a slaninu trochu osmahnout. Přidáme hladkou mouku a takto připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku zředíme částí vývaru, který jsme si odložili. Přidáme zhruba 1 naběračku a vznikne nám kašička, tu za stálého míchání necháme krátce projít varem.

  3. Potom přidáme smetanu podle potřeby tak, aby vznikla hladká omáčka. Přidáme nakrájená krůtí srdíčka. Omáčku dochutíme - trochou bujonu, solí a pepřem. Omáčku se srdíčky necháme krátce provařit, aby se ztratila chuť mouky.

  4. Krůtí srdíčka na smetaně podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!