Krůtí prsa na červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 stroužek česnek
500 ml vývar
1 ks cibule
100 g rajčatový protlak
250 ml červené víno
800 g krůtí prsa
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
hladká mouka
Postup Krůtí prsa na červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme.
Maso ze všech stran osmahneme na oleji. Poté okořeníme podle chuti prolisovaným česnekem a mletým pepřem. Nyní podlijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme podlít vodou a případně posypat kořenící směsí, nebo použít zeleninový bujon. Přidáme rajčatový protlak, podlijeme červeným vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme asi 20 minut, dokud není maso měkké.
Během dušení masa si nakrájíme cibuli na malé kostičky, pak ji na pánvičce zpěníme, zasypeme mletou paprikou a zaprášíme hladkou moukou. Cibuli minutku povaříme, aby se nespálila. Nyní zalijeme 2 - 3 naběračkami šťávy z hrnce s krůtou. Omáčku povaříme a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké konzistence. Podle potřeby osolíme.
Krůtí maso spojíme s omáčkou, necháme projít varem a můžeme podávat.
Krůtí prsa na červeném víně nejlépe chutnají s rýží.