Krůtí maso na moravance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks smetana
vegeta
2 sklenice moravanka
1 kelímek kysaná smetana
1 ks krůtí stehno
podle potřeby
15 dkg slanina

Postup přípravy receptu

  1. Větší krůtí stehno dáme do pekáče. Osolíme, lehce posypeme kmínem, poklademe plátky slaniny a podlijeme.

  2. Kuřecí stehno upečeme doměkka. Pak vyndáme maso a do výpeku dáme obě malé sklenice moravanky bez nálevu. Kdo nechce ostřejší, může ji propláchnout. Přidáme trochu hladké mouky, smetanu a necháme asi 20 minut povařit, až moravanka změkne, ale nemusí být úplně měkká. Omáčku ochutíme solí a vegetou podle potřeby. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Do omáčky vložíme prohřát maso.

  3. Krůtí maso na moravance podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!