Křupky z polenty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 1 l voda 2 dl olej na smažení 250 g kukuřičná krupice na obalení 2 ks vejce 1 dl mléko 150-200 g eidam 40 g hladká mouka
Postup Křupky z polenty recept
Postup přípravy receptu
-
Z kukuřičné mouky s přídavkem másla a soli uvaříme ve slané vodě polentu.
Během vaření polenty si vypláchneme pekáč ledovou vodou a hotovou polentu do výše asi 2 cm do něj vlijeme.
Pak pekáč přikryjeme alobalem, aby polenta neoschla, a necháme vychladnout.
Vychladlou polentu rozkrájíme na čtverečky nebo obdélníčky, obalíme nejprve v mouce a pak ve směsi z rozšlehaných vajec, mléka a nastrouhaného sýra.
Osmažíme na oleji a podáváme buď s tatarskou omáčkou a libovolným salátem a nebo k nějakému masitému pokrmu s omáčkou.