Křupky z polenty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
1 l voda
2 dl olej na smažení
250 g kukuřičná krupice
na obalení
2 ks vejce
1 dl mléko
150-200 g eidam
40 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z kukuřičné mouky s přídavkem másla a soli uvaříme ve slané vodě polentu.

  2. Během vaření polenty si vypláchneme pekáč ledovou vodou a hotovou polentu do výše asi 2 cm do něj vlijeme.

  3. Pak pekáč přikryjeme alobalem, aby polenta neoschla, a necháme vychladnout.

  4. Vychladlou polentu rozkrájíme na čtverečky nebo obdélníčky, obalíme nejprve v mouce a pak ve směsi z rozšlehaných vajec, mléka a nastrouhaného sýra.

  5. Osmažíme na oleji a podáváme buď s tatarskou omáčkou a libovolným salátem a nebo k nějakému masitému pokrmu s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!