Krupicové noky z odpalovaného těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
3 dkg máslo
2 dl mléko
10 dkg krupice
podle chuti
sůl
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Osolené mléko s máslem přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme krupici a vaříme, dokud se těsto neodlepuje od stěn nádoby. Necháme za občasného promíchání zchladnout, pak postupně vmícháme vejce. Dochutíme muškátovým květem.

  2. Pomocí lžičky tvoříme malé noky do polévky, které rovnou zaváříme. Vaříme 2 - 3 minuty, pak scedíme a propláchneme studenou vodou. Pokud chceme noky jako přílohu, použijeme polévkovou lžíci. Po každém noku lžíci či lžičku namáčíme do vroucí vody.

  3. Krupicové noky z odpalovaného těsta klademe na talíř a přeléváme hovězím nebo kuřecím vývarem se zeleninou, případně i masem. Noky připravené jako přílohu podáváme podle chuti k různým omáčkám nebo masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!