Krupicová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
3 l voda
1 kostka masox
mletý černý pepř
3 lžíce dětská krupice
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
sekaná petrželka
drcený kmín
mražená zelenina
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si na troše másla osmahneme mraženou nebo čerstvou zeleninu nastrouhanou nahrubo podle chuti - mrkev, celer, petržel.

  2. Zeleninu zalijeme horkou vodou, přidáme hrubou nebo dětskou krupici a masox. Polévku osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu a prolisovaného česneku. Polévku necháme 10 - 12 minut povařit, aby změkla zelenina. Do krupicové polévky přidáme vejce, která v polévce vidličkou rozmícháme, aby vznikla tzv. mlha. Přidáme petrželovou nať podle chuti.

  3. Krupicovou polévku s vejcem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!