Krupicová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
1 ks cibule
70 g krupice
1 kostka hovězí bujon
400 g přední hovězí (s kostí)
podle chuti
sůl
1-2 lžičky vegeta
nové koření
muškátový květ
250 g kořenová zelenina
celý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme vývar. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli očistíme (ale neloupeme) a omyjeme. Do hrnce vložíme maso, cibuli, zeleninu, bujon, pepř, nové koření, vegetu, zalijeme přiměřeným množstvím vody a vše vaříme, dokud maso nezměkne a nevyvaří se silný zlatavý vývar.

  2. Vývar scedíme a dáme opět vařit. Zavaříme do něj krupici a povaříme asi 15 minut. Pak do polévky zavaříme vejce. Okořeníme muškátovým květem a podle potřeby osolíme.

  3. Hotovou krupicovou polévku zdobíme petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!