Krupicová bábovka s tvarohovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
200 g máslo
200 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
250 g měkký tvaroh
1 balíček kypřící prášek do pečiva
250 g dětská krupička
náplň
2 lžíce mléko
250 g jahody
40 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce citronová kůra
250 g měkký tvaroh
2 lžíce pudinkový prášek
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh se špetkou soli. Pokud použijeme kompotované ovoce (jahody, borůvky), necháme ovoce odkapat. Změklé máslo nakrájíme na kousky do mísy a s cukry i žloutky utřeme do pěny. Přidáme tvaroh a krupičku s práškem do pečiva. Nakonec ručně přimícháme sníh z bílků.

  2. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s pudinkem (neuvařeným), cukry, nastrouhanou citronovou kůrou a ovocem. Pokud je potřeba, přidáme pár lžic mléka.

  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Polovinu těsta nalijeme do formy. Na těsto naneseme tvarohovou náplň, kterou přikryjeme zbytkem těsta, poté uhladíme.

  4. Formu s těstem na krupicovou bábovku vložíme do vyhřáté trouby. Prvních 20 minut pečeme při 160 °C, potom teplotu zvýšíme a dopékáme dozlatova. Podle potřeby přikryjeme alobalem. Upečenou krupicovou bábovku necháme vychladnout na mřížce.

  5. Krupicovou bábovku s tvarohovou náplní pocukrujeme, nakrájíme a podáváme ke snídani nebo svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!