Jablečný ořechový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce rum
400 g jablka
1 ks prášek do pečiva
cukr moučka
160 g moučkový cukr
250 g polohrubá mouka
60 g mleté vlašské ořechy
80 g tuk (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme se dvěma třetinami cukru a změklým máslem. Přidáme rum a mleté ořechy

  2. Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s moukou a kypřícím práškem

  3. Žloutky a jablečnou směs propojíme se sněhem z bílků a zbylým cukrem

  4. Těsto vlijeme do dortové formy a při teplotě 170°C pečeme asi 50 minut

  5. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!