Krupičná kaše s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
1 l mléko
1 ks cibule
1 kg čerstvé houby
hrubá pšeničná krupice
podle chuti
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme najemno, houby na kostičky. V kastrůlku rozehřejeme tuk - máslo, olej nebo sádlo - a zpěníme na něm cibuli. Vmícháme houby a společně krátce podusíme.

  2. Z mléka a krupice svaříme hustou krupičnou kaši. Necháme ji vychladnout. Pak do ní vmícháme houbovou směs, koření a vejce. Hmotu důkladně promícháme.

  3. Zapékací misku nebo jinou vhodnou nádobu vymažeme a vysypeme. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do misky rozprostřeme krupičnou kaši s houbami, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 45 minut, než se vypeče kůrčička.

  4. Krupičnou kaši s houbami podáváme teplou s dobrou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!