Krnovské langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
2 stroužky česnek
300 ml ostrý kečup
těsto
2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
75 ml mléko
75 ml podmáslí
21 g kvasnice
0 kg hladká mouka
150 ml bílý jogurt
0 lžiček jedlá soda
podle potřeby
olej na smažení
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy prosejeme hladkou mouku. Uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlažným mlékem a zamícháme s troškou mouky. Jakmile se kvasnice rozpustí, přidáme kelímek bílého jogurtu, půl kelímku podmáslí, vejce, olej, sůl a jedlou sodu. Zpracujeme hladké nelepivé těsto.

  2. Pokud se těsto lepí, kápneme si do dlaní olej, rozemneme ho a můžeme bez problémů s těstem pracovat nebo jednoduše podsypeme trochou mouky. Těsto necháme v teple pod utěrkou hodinu kynout.

  3. Mezitím si nastrouháme tvrdý sýr. Ostrý kečup smícháme s prolisovaným česnekem. Těsto krátce propracujeme a trháme si z něj kousky, které rozválíme nebo roztáhneme prsty na placky.

  4. Langoše rychle smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

  5. Krnovské langoše po usmažení potřeme kečupem ochuceným česnekem a posypeme strouhaným sýrem. Pokud nám těsto přebývá, v uzavřené míse vydrží v chladničce 5 - 6 dnů.

  6. Zkoušela jsem různé recepty na langoše, nakonec jsem si dala dohromady ingredience z několika receptů. Jsou lehké a chuťově výborné.Tato verze nejvíc chutnala mládeži z Krnova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!