Krnovské langoše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření 2 stroužky česnek 300 ml ostrý kečup těsto 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 ks vejce 75 ml mléko 75 ml podmáslí 21 g kvasnice 0 kg hladká mouka 150 ml bílý jogurt 0 lžiček jedlá soda podle potřeby olej na smažení tvrdý sýr
Postup Krnovské langoše recept
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy prosejeme hladkou mouku. Uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlažným mlékem a zamícháme s troškou mouky. Jakmile se kvasnice rozpustí, přidáme kelímek bílého jogurtu, půl kelímku podmáslí, vejce, olej, sůl a jedlou sodu. Zpracujeme hladké nelepivé těsto.
Pokud se těsto lepí, kápneme si do dlaní olej, rozemneme ho a můžeme bez problémů s těstem pracovat nebo jednoduše podsypeme trochou mouky. Těsto necháme v teple pod utěrkou hodinu kynout.
Mezitím si nastrouháme tvrdý sýr. Ostrý kečup smícháme s prolisovaným česnekem. Těsto krátce propracujeme a trháme si z něj kousky, které rozválíme nebo roztáhneme prsty na placky.
Langoše rychle smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Krnovské langoše po usmažení potřeme kečupem ochuceným česnekem a posypeme strouhaným sýrem. Pokud nám těsto přebývá, v uzavřené míse vydrží v chladničce 5 - 6 dnů.
Zkoušela jsem různé recepty na langoše, nakonec jsem si dala dohromady ingredience z několika receptů. Jsou lehké a chuťově výborné.Tato verze nejvíc chutnala mládeži z Krnova.