Krkovice v alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl 3 lžíce hořčice 1 lžíce med 150 g žampiony 4 lžíce bílé víno 150 g anglická slanina 2 lžíce citronová šťáva 150 g tvrdý sýr 1 kg krkovice podle potřeby olej na vymazání
Postup Krkovice v alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme úplně. Smícháme ingredience na marinádu, důkladně potřeme maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme 24 hodin v lednici uležet.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Druhý den vložíme do každého zářezu plátek slaniny, plátek sýra a plátky žampionů. Potřeme olejem a důkladně zabalíme do alobalu.
Krkovici v alobalu pečeme na 200 °C asi 2 hodiny. Posledních pár minut alobal otevřeme a pečeme odkryté.
Krkovici v alobalu podáváme třeba s vařenými brambory.