Krkovice v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
3 lžíce hořčice
1 lžíce med
150 g žampiony
4 lžíce bílé víno
150 g anglická slanina
2 lžíce citronová šťáva
150 g tvrdý sýr
1 kg krkovice
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme úplně. Smícháme ingredience na marinádu, důkladně potřeme maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme 24 hodin v lednici uležet.

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  3. Druhý den vložíme do každého zářezu plátek slaniny, plátek sýra a plátky žampionů. Potřeme olejem a důkladně zabalíme do alobalu.

  4. Krkovici v alobalu pečeme na 200 °C asi 2 hodiny. Posledních pár minut alobal otevřeme a pečeme odkryté.

  5. Krkovici v alobalu podáváme třeba s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!