Křenové fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 ks sterilovaná okurka
2 ks cibule (střední)
1 dl nálev z okurek
250 g bílé fazole (suché)
podle chuti
cukr
sůl
křen
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přes noc namočíme. Ráno je uvaříme doměkka a necháme vychladnout.

  2. Křen a cibule očistíme a spolu s okurkami je nastrouháme najemno. Směs přidáme k fazolím.

  3. Salát ochutíme pepřem, lehce osolíme a ochutíme cukrem. Promícháme. Nakonec přilijeme trochu láku z okurek.

  4. Salát necháme aspoň 2 hodiny uležet.

  5. Výborný je i jen tak nebo jako příloha k masu nebo ovaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!