Křenové čatní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 dl ocet
4 ks cibule
200 g rajče
4 ks feferonka
2 lžičky hřebíček
400 g křen
400 g cukr moučka
2 lžičky mletá skořice
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Křen nastrouháme a hřebíček roztlučeme. Nakrájíme nezralá rajčata, cibuli, feferonky a vše osolíme a necháme v míse přes noc.

  2. Pak přidáme všechny ostatní přísady. Základ čatní dusíme na mírném ohni v kastrolu pod pokličkou, až je všechna zbytečná voda vyvařená. Křenové čatní necháme vychladnout. Uzavřeme do sklenic a uložíme.

  3. Křenové čatní chutná nejlépe tak po dvou až třech měsících, a to k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!