Křenová polévka s párkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
5-6 lžic máslo
300 ml mléko
300-400 ml voda
3 lžíce hladká mouka
100 ml smetana ke šlehání
2 ks jemný párek
2-3 lžíce čerstvý křen
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř
na ozdobu
2 ks vejce natvrdo
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, ke které přiléváme vodu. Rozmícháme a přidáme nastrouhaný čerstvý křen.

  2. Křenovou polévku přivedeme k varu, přilijeme mléko, smetanu a znovu přivedeme k varu. Na kostičky nakrájené jemné párky vložíme do polévky, osolíme, opepříme a okyselíme octem. Polévku krátce prohřejeme.

  3. Křenovou polévku s párkem rozlijeme do misek či hlubokých talířů a před podáváním ozdobíme čtvrtkami natvrdo uvařených vajec a snítkou čerstvé petrželky.

  4. Tip: Když vynecháme párek, mohou si polévku dopřát i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!