Křen od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce ocet
cukr moučka
slunečnicový olej
1 ks čerstvý křen
1 hrneček horký vývar
podle potřeby
voda
ocet 8%

Postup přípravy receptu

  1. Zakoupený křen omyjeme a necháme ponořený den ve studené vodě s octem.

  2. Po očistění křen nastrouháme do misky, ve které je ocet, aby nám křen nečernal, při strouhání promícháváme. Pak spaříme hodně horkým vývarem, ne náhražkou, a dochucujeme cukrem, octem, osolíme a oleje přidáme tolik, aby se křen pěkně leskl a nebyl suchý.

  3. Část křenu můžeme dochutit nastrouhaným jablkem nebo ušlehanou šlehačkou. Křen od babičky ve sklenici vydrží velice dlouho, nekazí se. Myslím, že ani nebude stačit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!