Křehký jablkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
50 ml mléko
25 dkg tuk
1 balíček prášek do pečiva
15 dkg cukr moučka
60 dkg hladká mouka
citronová kůra
na potření
žloutek
náplň
1 kg jablko
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme.

  2. Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto a rozdělíme jej na dvě části. Z každé vyválíme plát. Jeden plát dáme na plech. Posypeme jej nastrouhanými jablky, skořicí, vanilkovým cukrem a přikryjeme druhým plátem. Vrchní plát potřeme žloutkem a vidličkou uděláme po celém koláči vlnky.

  3. Křehký jablkový koláč pečeme při 200 °C dozlatova.

  4. Upečený křehký jablkový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!