Křehký jablečný závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
cukr
strouhanka
8-10 ks jablko
mletá skořice
těsto
sůl
1 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
1 ks ztužený tuk
350 g hladká mouka
100 ml teplá voda
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme teplou vodou, asi tak do 1 dl. Nalijeme na mouku. Osolíme a přidáme prášek do pečiva. Vytvoříme těsto.

  2. Nastrouháme si jablka. Záleží na velikosti, asi 7 - 10 středně velkých jablek.

  3. Těsto rozválíme, posypeme strouhankou a nandáme jablka. Ta posypeme skořicí a asi 3 lžícemi cukru. Záleží na tom, jak jsou jablka sladká.

  4. Cukernatým roztokem potřeme všechny kraje, které budeme přiklápět. Slouží jako lepidlo.

  5. Štrúdly vložíme na plech a cukernatým roztokem potřeme. Vložíme do trouby a pečeme na 150 - 180 °C po dobu asi 25 minut. Dokud těsto nebude dozlatova.

  6. Křehký jablečný závin necháme trochu vychladnout, podle chuti pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!