Křehký bramborový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 dkg máslo
5 dkg solamyl
550 g brambory
2 ks žloutek
0 lžiček prášek do pečiva
3 dkg polohrubá mouka
8 dkg dětská krupička
2 ks starší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka, dáme do mísy a rozmačkáme. Přidáme mouku, solamyl, žloutky a sůl, nezapomeneme na krupici a prášek do pečiva. Těsto na knedlíky dobře promícháme a vypracujeme v těsto, které dáme zatím stranou.

  2. Nyní si na másle osmažíme na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky, ty lehce osmahlé po vychladnutí zapracujeme do našeho odpočatého těsta. Lze přimíchat i nasekanou petrželovou nať.

  3. Z tohoto těsta nyní vyválíme dva stejně velké knedlíky a dáme je na 18 minut vařit do osolené vody.

  4. Křehké bramborové knedlíky podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!