Křehké řezy s bramborovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
mouka na vysypání
nádivka
3 ks vejce
150 g cukr písek
0.5 ks citrón
300 g vařené brambory
těsto
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
4 lžíce mléko
200 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme, přidáme tuk, žloutek s mlékem, rychle zaděláme těsto a rozválíme na dvě placky. První dáme do dobře vymazaného a vysypaného pekáče.

  2. Utřeme cukr se žloutky, přidáme kůru a šťávu z citrónu, jemně rozstrouhané brambory a tuhý sníh z bílků. Hmotou potřeme placku v pekáči a přiklopíme druhou plackou.

  3. Povrch koláče potřeme bílkem a upečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!