Křehká borůvková bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 180 g cukr 1 špetka sůl 5 ks vejce 200 g máslo 250 g borůvky 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 250 g přírodní jogurt na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Křehká borůvková bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme sníh.
Máslo s cukry utřeme do pěny. Postupně přišleháme žloutky, jogurt a borůvky. Dále k těstu přišleháváme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Připravené těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
Bábovku upečeme dozlatova v troubě při 180 °C. Upečenou bábovku vyklopíme po vychladnutí.
Křehkou borůvkovou bábovku pocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme a můžeme podávat.