Křehká borůvková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
180 g cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
200 g máslo
250 g borůvky
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
250 g přírodní jogurt
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme sníh.

  2. Máslo s cukry utřeme do pěny. Postupně přišleháme žloutky, jogurt a borůvky. Dále k těstu přišleháváme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Připravené těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.

  3. Bábovku upečeme dozlatova v troubě při 180 °C. Upečenou bábovku vyklopíme po vychladnutí.

  4. Křehkou borůvkovou bábovku pocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!