Královské koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks vepřové koleno
podle chuti
3 stroužky česnek
olej
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Koleno umyjeme, očistíme, osušíme a na několika místech podélně nařízneme až po kost. V zářezech koleno osolíme a svážeme pevnou nití, aby se při vaření nerozpadlo. Koleno vložíme do slané vody a vaříme doměkka.

  2. Připravíme si směs z oleje, utřeného česneku, soli, pepře a papriky. Touto směsí uvařené koleno důkladně potřeme. Koleno dáme do pekáče, posypeme nakrájenou cibulí a mrkví, podlijeme vývarem z uvařeného kolena a dáme péct, až se nám vytvoří červená kůrčička. Občas při pečení přelijeme královské koleno výpekem.

  3. Královské koleno podáváme s knedlíkem kynutým nebo bramborovým a se zelím nebo špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!