Králík zapečený s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
2 dl vývar
1 kg brambory
3 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 dl zakysaná smetana
mletá paprika
králičí zadek

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky.

  2. Slaninu pokrájenou nadrobno rozškvaříme a osolené kousky králíka na ní opečeme. Maso vyjmeme a výpekem vymažeme zapékací misku. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky nebo hranolky stejně jako cibuli.

  3. Do zapékací misky dáme nejprve vrstvu brambor a cibule, posypeme hladkou moukou a poklademe kousky králíka, které posypeme mletou paprikou a rozškvařenou slaninou. Poslední vrstvu tvoří brambory. Zalijeme trochou vývaru a dusíme v troubě pod poklicí asi 3/4 hodiny. Pak zalijeme pokrm kysanou smetanou a dopečeme.

  4. Králíka zapečeného s brambory ihned podáváme.

  5. Zdroj: kniha Vaříte rádi?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!