Králík ve slaninovém kabátku s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
100 g máslo
800 g brambory
2 snítky tymián
4 větvičky rozmarýn
4 ks šalotka
4 lžíce olivový olej
150 g anglická slanina
4 ks králičí stehno
podle chuti
sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý tymián opláchneme a lístečky nasekáme. Králičí stehna očistíme, vykostíme a dobře opláchneme. Poté maso příčně rozpůlíme, tím vzniknou pláty připomínající čtverce. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

  2. Slaninu nakrájíme na slabé plátky, každý kousek masa obalíme plátkem slaniny a křížem druhým plátkem slaniny. Vytvoříme tak balíček, který převážeme nití a zapíchneme do něj rozmarýnovou větvičku.

  3. Brambory důkladně očistíme, necháme ve slupce a podélně je překrojíme. Zbytek rozmarýnu propláchneme, nasekáme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř a promícháme společně s bramborami.

  4. Šalotky a česnek oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a rozložíme na dno pekáčku. Na ně položíme králičí ve slanině, rozmarýnové brambory a vše pokapeme olivovým olejem. Pečeme na 200 °C cca 30 minut doměkka. Během pečení podléváme výpekem a podle potřeby občas přilijeme trochu vody. Vypečenou šťávu nakonec zjemníme máslem.

  5. Králíka ve slaninovém kabátku s brambory podáváme jako hlavní chod. Doplníme čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!