Králík v uzeném bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 ks cibule 5 ks rajče 4 plátky uzený bůček 4 plátky králičí maso podle chuti sůl majoránka tymián mletý černý pepř podle potřeby máslo
Postup Králík v uzeném bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky uzeného bůčku (asi 1,5 cm silné) naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a tymiánem. Na ně položíme plátky králičího masa. Zabalíme jako ptáčky a omotáme nití. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.
Do vhodné misky (třeba z varného skla) vymazané máslem vyskládáme závitky, pokryjeme je kolečky cibule a rajčat. Zalijeme trochou vody nebo vývaru.
Závitky pečeme v troubě při střední teplotě doměkka. Během pečení podléváme, aby se maso nevysušilo.
Králíka v uzeném bůčku podáváme s přílohou z brambor, nejlépe chutná s bramborovou kaší.