Králík v uzeném bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks cibule
5 ks rajče
4 plátky uzený bůček
4 plátky králičí maso
podle chuti
sůl
majoránka
tymián
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Plátky uzeného bůčku (asi 1,5 cm silné) naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a tymiánem. Na ně položíme plátky králičího masa. Zabalíme jako ptáčky a omotáme nití. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.

  2. Do vhodné misky (třeba z varného skla) vymazané máslem vyskládáme závitky, pokryjeme je kolečky cibule a rajčat. Zalijeme trochou vody nebo vývaru.

  3. Závitky pečeme v troubě při střední teplotě doměkka. Během pečení podléváme, aby se maso nevysušilo.

  4. Králíka v uzeném bůčku podáváme s přílohou z brambor, nejlépe chutná s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!