Králík v omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks králík
5 dl bílé víno
1 dl olivový olej
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
petrželka
rozmarýn
mateřídouška
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka, včetně jater srdce a ledvin, nakrájíme na menší kousky, osolíme a na horkém oleji ze všech stran osmahneme.

  2. Játra, srdce a ledvinky drobně nasekáme, nadrobno nakrájíme také cibuli a česnek. Vše přidáme k osmahnutým kouskům králíka, opepříme a posypeme mateřídouškou a rozmarýnem.

  3. Králíka promícháme, lehce osmahneme, zalijeme 2 dl vína a dusíme pod pokličkou. Občas podlijeme troškou vody.

  4. Když je maso měkké, dolijeme zbylé víno a necháme ještě omáčku provařit.

  5. Králíka v omáčce podáváme s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!