Králík v marinádě s bílým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 kg králík
2 špetky oregano
3 lístky bobkový list
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
1 sklenka bílíé víno
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu ze sklenky bílého vína, nastrouhaného česneku, cibule, s pepřem, solí, oreganem a nasekaným bobkovým listem.

  2. Králíka rozporcujeme na menší kousky, obalíme v marinádě a necháme ho hodinku marinovat. Občas otočíme.

  3. Na pánev si dáme trochu oleje, zprudka králíka osmahneme z obou stran a dolijeme marinádou. Necháme dusit na mírném ohni cca hodinku.

  4. Králíka v marinádě s bílým vínem podáváme s pečenými brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!