Králík se žampiony v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
150 g žampiony
8 plátků anglická slanina
2 lžíce citronová šťáva
800 g králičí maso
4 ks střední rajče
podle chuti
sůl
oregano
koření na steak
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme, maso nakrájíme na plátky a ochutíme ho kořením i solí. Rozpálíme olej a plátky zprudka opečeme z obou stran.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky a zakápneme citronovou šťávou. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.

  3. Rozpustíme máslo a částí másla vymažeme větší čtverečky alobalu. Na alobal rozdělíme plátky masa, poklademe je proužky slaniny a kolečky rajčat. Posypeme oreganem a pokapeme rozpuštěným máslem. Nahoru naskládáme plátky žampionů, osolíme a alobal ze všech stran přehneme jako psaníčko a uzavřeme, aby šťáva nemohla vytéct.

  4. Králíka se žampiony v alobalu pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 200 °C. V létě můžeme stejně chutně králíka v alobalu připravit i na grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!