Králík s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 dl vývar
petrželka
1 dl smetana
kmín
100 g sádlo
1 ks citron
2 lžíce hladká mouka
150 g čerstvé houby
králičí předek

Postup přípravy receptu

  1. Králičí předek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Opečeme je, osolíme, okmínujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Pak přidáme pokrájené houby a společně dodusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku a krátce povaříme.

  3. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Maso vložíme do omáčky prohřát.

  4. Králíka s houbovou omáčkou podáváme s knedlíkem nebo s brambory.

  5. Zdroj: kniha Vaříte rádi?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!