Králík s cibulí a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 ks pomeranč
3-4 ks hřebíček
1 ks králík
3 lžíce olivový olej
2 konzervy krájená rajčata
2 lžíce sekaná petrželka
1 ks celá skořice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, osušíme a podle počtu porcí nakrájíme na 4 nebo 8 kousků. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a potřeme olejem.

  2. Rajčata scedíme (nálev nevyléváme) a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pomeranč pořádně omyjeme a osušíme. Kůru nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Pokrájená rajčata se šťávou smícháme s pomerančovou šťávou i kůrou. Směs osolíme a opepříme.

  3. Ve větší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej a porce králíka orestujeme. Přidáme cibuli, koření a nakonec rajčata. Necháme chvilku dusit a rozehřejeme troubu na 200 °C. Hrnec přiklopíme poklicí, vložíme do trouby a zapékáme asi hodinu. Pak vytáhneme skořici a hřebíček, podle chuti omáčku osolíme a opepříme a posypeme sekanou petrželkou.

  4. Králíka servírujeme přelitého rajčatovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!