Králík s cibulí a rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 ks pomeranč 3-4 ks hřebíček 1 ks králík 3 lžíce olivový olej 2 konzervy krájená rajčata 2 lžíce sekaná petrželka 1 ks celá skořice mletý černý pepř
Postup Králík s cibulí a rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme, osušíme a podle počtu porcí nakrájíme na 4 nebo 8 kousků. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Rajčata scedíme (nálev nevyléváme) a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pomeranč pořádně omyjeme a osušíme. Kůru nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Pokrájená rajčata se šťávou smícháme s pomerančovou šťávou i kůrou. Směs osolíme a opepříme.
Ve větší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej a porce králíka orestujeme. Přidáme cibuli, koření a nakonec rajčata. Necháme chvilku dusit a rozehřejeme troubu na 200 °C. Hrnec přiklopíme poklicí, vložíme do trouby a zapékáme asi hodinu. Pak vytáhneme skořici a hřebíček, podle chuti omáčku osolíme a opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Králíka servírujeme přelitého rajčatovou omáčkou.