Králík s červeným vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks rajče
1 ks králík
1 snítka saturejka
masový vývar
1 plechovka sterilované žampiony
podle chuti
sůl
1 šálek červené víno
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka odblaníme a naporcujeme. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme.

  2. Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmahneme ji na olivovém oleji. Rajčata nakrájíme, žampiony slijeme a také nakrájíme na menší kousky.

  3. Opečeného králíka narovnáme do zapékací mísy, polijeme osmaženou cibulkou, zalijeme vývarem, červeným vínem, nakrájenými žampiony a rajčaty. Přidáme saturejku, přikryjeme pokličkou a králíka s červeným vínem dusíme doměkka asi hodinu.

  4. Králíka s červeným vínem podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!