Králík s červeným vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks rajče 1 ks králík 1 snítka saturejka masový vývar 1 plechovka sterilované žampiony podle chuti sůl 1 šálek červené víno mletý černý pepř podle potřeby máslo olivový olej hladká mouka
Postup Králík s červeným vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka odblaníme a naporcujeme. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme.
Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmahneme ji na olivovém oleji. Rajčata nakrájíme, žampiony slijeme a také nakrájíme na menší kousky.
Opečeného králíka narovnáme do zapékací mísy, polijeme osmaženou cibulkou, zalijeme vývarem, červeným vínem, nakrájenými žampiony a rajčaty. Přidáme saturejku, přikryjeme pokličkou a králíka s červeným vínem dusíme doměkka asi hodinu.
Králíka s červeným vínem podáváme s opečeným bramborem.